Jump to content

Sistemi snajper gjysmë-automatik M110

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Sistemi snajper gjysmë-automatik M110.

Sistemi snajper gjysmë-automatik M110 (anglisht: M110 Semi Automatic Sniper System) apo M110 SASS është një pushkë precize gjysmë-automatike amerikane që është e vendosur për raundin e 7.62×51mm NATO. Është prodhuar nga Knight's Armament Company, i zhvilluar nga Knight's Armament Company SR-25, dhe i miratuar nga ushtria amerikane pas konkursit të vitit 2005 të Armatës Amerikane me pushkë snajper gjysmë-automatike (XM110 SASR).

M110 do të zëvendësohej nga M110A1 CSASS më i lehtë dhe më kompakt, i cili është zhvilluar nga G28, një variant i Heckler & Koch HK417, megjithatë, shumica e modeleve M110A1 të paraqitura kanë qenë të variantit SDMR. Në vitin 2021, një variant më i ri, M110A2, u shfaq dhe u pa në përdorim në fillim të vitit 2022.