Skylaksi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Skylaksi është një udhëtar, gjeograf dhe historian grek që ka jetuar midis shek. VI-V para e. sonë.

Me emrin e këtij gjeografi është lidhur edhe vepra e titulluar "Periplus tes thallases tes eikumenes Europes kai Azias kai Libyes" (Lundrimi buzë brigjeve të Evropës, të Azisë dhe të Afrikës). Në këtë vepër jepet një përshkrim gjeografik i krahinave bregdetare të Ilirisë.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Geographi Graeci Minores, Joannes Pranciscus Gail, Volumen primum. Parisis 1826nxjerr nga Avni K. Këpuska, "QENËSIA E TERRITORIT DHE E KUFIJVE ETNIKË AUTOKTONË TË KOSOVËS", fq.24, botimi i tretë, Prishtinë 2004