Jump to content

Snakes on a Plane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Snakes on a Plane (sq: Gjarpërinjtë në aeroplan) është një film aksion amerikan i vitit 2006 me regji të David R. Ellis dhe me protagonist Samuel L. Jackson. Ai u publikua nga New Line Cinema më 18 gusht 2006, në Amerikën e Veriut. Filmi u shkrua nga David Dalessandro, John Heffernan dhe Sebastian Gutierrez dhe ndjek ngjarjet e dhjetëra gjarpërinjve helmues të lëshuar në një aeroplan pasagjerësh në një përpjekje për të vrarë një dëshmitar gjyqi.

Filmi fitoi një vëmendje të konsiderueshme përpara publikimit të tij, duke formuar baza të mëdha fansash në internet dhe duke u bërë një fenomen interneti, për shkak të titullit, castit dhe premisës së filmit. Në përgjigje të bazës së fansave të internetit, New Line Cinema përfshiu reagimet nga përdoruesit në internet në prodhimin e saj dhe shtoi pesë ditë rixhirime. Para dhe pas publikimit të filmit, ai u parodi dhe u aludua në shfaqje dhe filma televizivë, video të bëra nga fansat, lojëra video dhe forma të ndryshme të letërsisë.

I lëshuar në Shtetet e Bashkuara dhe Mbretërinë e Bashkuar më 18 gusht 2006, filmi mori vlerësime të ndryshme dhe ishte një "zhgënjim në arkë". Pavarësisht zhurmës së madhe të internetit, të ardhurat bruto të filmit nuk i përmbushën pritshmëritë; fitoi 15.25 milionë dollarë në fundjavën e hapjes. Filmi fitoi 62 milionë dollarë në mbarë botën përpara publikimit të tij në video në shtëpi më 2 janar 2007.