Ndryshimi mes inspektimeve të "Lufta e Dytë Ballkanike"

Jump to navigation Jump to search
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
Kushi bossi
 
Lufta e Dytë Ballkanike ishte një konflikt i cili shpërtheu kur Bullgaria, të pakënaqur me pjesën e saj të plaçkës së Luftës së Parë Ballkanike, sulmuan aleatët e saj të mëparshëm, Serbia dhe Greqia, më 16 qershor 1913. Serbe dhe ushtritë greke revoltohet ofensivën bullgare dhe kundër-sulmuar, thekshëm në Bullgari. Duke angazhuar më parë në kontestet territoriale me Rumaninë, lufta e re ka shkaktuar një ndërhyrje rumune kundër Bullgarisë.Perandoria Osmane gjithashtu shfrytëzuan situatën për të rimarrë disa territore të humbur nga lufta e mëparshme. Kur trupat rumune afrua kryeqytetit Sofje, Bullgaria kërkoi një armëpushim, duke rezultuar në Traktatin e Bukureshtit, në të cilën Bullgaria duhej të heqin dorë shumë nga fitimet e saj të para ballkanike e Luftës në Serbi, Greqi, Rumani dhe Otomanët.

Menyja e navigimit