Dallime mes rishikimeve të "Messenger"

Jump to navigation Jump to search
47 bytes removed ,  14 vjet më parë
v
'''Messenger''' [''mesinxhër''] është sistemi per mesagjeri i atypëratyeshëm dhe per shikim-konference e Microsoftit. Klienti per MSN Messenger është shperndar me version te ri se Windowsit, ate qe ka dermuar shum popullor perfundsishte. Ai është i thirrur shpesh thjeshtsisht MSN, edhe pse e perban vetem nje pjese te rjetë MSN.
 
Per te perdorur MSN Messenger, nuk është e nevojshem te keni nje korespondence ne Hotmail [''hotmejll''] por duhet nje kont ne Microsoft Passport. Adressa e korespondences elektronike është pra identifikimi i perdoruesve ne kete sistem te Mesagjerise.
 
Disa programe jan krijuar qe te lejojne perdoruesve te perdorojne rejten e MSN Messenger pa e perdoruar klientin zyertar. Ndermjet tyre, e gjejme :
*'''aMSN''' Alvaro's Messenger, ose Another MSN messenger clone. Percaktojme gjithashtu qe AMSN është disponibel nen Linux, BSD, Windows dhe Macintosh. Perkthimi nen gjuhen shqipe është i mundshem ne aMSN.
*'''Trillian'''
*'''Gaim''' nje projekt burim farke per Windows, Unix)
*'''Kopete''' per Unix
*'''Miranda_IM'''
Eshte gjithashtu e mundshëm qe te hyn ne lidhje ne rejte MSN Messenger nga semti i MSN Web Messenger . Ky semte nuk perdor thirrje Java dhe nuk nevojit qe klienti MSN Messenger t'është vendosur, nga me, ai është i pajtueshëm me Internet Explorer & Mozilla Firefox.
 
Shkarkimi i mund te behet nga fleta zyrtare dhe nga fleta te tjera elektronike qe e ndihmojne Mikrosofti. Qe nga data 6 prill 2005, MSN Messenger është i dispozuar ne versionin 7. Ky program freskohet, nje freskim i tij është bere ne Messenger Plus! dhe me pjeset StuffPlug [''stëfplëg'']..
 
==Shiko edhe ==

Menyja e lëvizjeve