Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Konflikt interesi"

Jump to navigation Jump to search
(→‎Çfarë përbën konflikt interesi?: +info (përkthim en.wiki))
 
===Konflikt interesi në dukje, potencial dhe aktual===
* Një konflikt interesi '''në dukje''' lind kur Përdoruesi (P) nuk ka një konflikt itneresi, por një përdorues tjetër mendon se P ka. Filozofi [[en:Michael Davis (philosopher)|Michael Davis]] shkruan se konfliktet e interesit në dukje janë po aq të kundërshtueshme sikundër konfliktet e interesit potenciale apo aktuale, sepse shkaktojnë dyshime dhe si pasojë duhen zgjidhur kur është e mundur.
* Një konflikt interesi '''potencial''' lind kur P ka një konflikt në lidhje me një gjykim të caktuar, por nuk është akoma në pozitën për të ushtruar gjykimin e vet.
* Një konflik interesi potencial bëhet '''aktual''' kur P është/gjendet në pozitën që të ushtrojë gjykimin e vet.
 
Një wikipedian që zotëron një aktivitet mund të ketë një '''konflikt interesi potencial''' në raport me të gjykuarit e artikullit të atij aktiviteti. Wikipediani do të ketë një '''konflikt interesi aktual''' nëse vendoset në pozitën e të gjykuarit të çështjes (për shembull, duke, krijuar apo, redaktuar, apo diskutuar në faqen e subjektit me të cilin ka lidhje).
 
== Zërat promovues/me elozhe ==

Menyja e lëvizjeve