Ndryshimi mes inspektimeve të "Mbi nivelin e detit"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
(artikull i ri ''Mbi nivelin e detit'')
 
 
'''Metra mbi nivelin e detit''' (shkurtimisht '''m.n.d.''' ose '''lartësia mbidetare''') është një standard metrik për matjen në [[metra]] të lartësisë së një vendndodhjeje, në raport me mesataren historike të nivelit të detit.
Lartësia mbi nivelin e detit ndikohet nga [[ndryshimi i klimës]] dhe faktorë të tjerë që ndryshojnë në varësi të kohës.
 
==Si përcaktohet==
Lartësia në metra mbi nivelin e detit e një vendndodhjeje, objekti ose pike mund të përcaktohet në disa mënyra, nëpërmjet:
* [[GPS]] ose sistemit për lokalizimin gjeografik, i cili bën triangulacionin e një vendndodhjeje në raport me një numër [[sateliti artificial|satelitësh artificialë]].
* Altimeterit (lartësimatësit)
* Fotografisë ajrore
* Rilevimit topografik
 
[[Kategoria:Gjeografi]]

Menyja e navigimit