Dallime mes rishikimeve të "Mbretëria Jugosllave"

Jump to navigation Jump to search
Fixed typo
v (Fixed typo)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular iOS app edit
(Fixed typo)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular iOS app edit
 
[[File:Kraljevina Jugoslavija (16–9).svg | thumb | 220x124px | right]]
"Mbretëria e Sllavisë Jugore), e njohur edhe si Mbretëria Serbo-Kroato-Sllovene, ishtë një shtet në Evropën Juglindore dhe Qendrore, që ka ekzistuar gjatë periudhës (1918-1939) dhe gjysmës së parë të Luftës së Dytë Botërore (1939-1943). Ajo u formu në vitin 1918 nga bashkimi i përkohshëm i Shtetit të Sllovenëve, Kroatëve dhe Serbëve (formuar nga bashkimi i territoreve të ish - Perandorisë Austro-Hungareze) me ish - Mbretërinë e Serbisë.
 

Menyja e lëvizjeve