Ndryshimi mes inspektimeve të "Centralet bërthamore"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
==Reaktori==
 
[[skeda:fig118a_Bruce_booster_&_37_el(1).png|thumb|Figura 6<ref>http://canteach. Rotori i gjeneratorit sinkroncandu.org/imagelib/37000-fuel-1.htm</ref>]]
Në figurë janë paraqitur disa shufra të grumbulluar që formojnë lëndën djegëse për reaktor, të cilat formohen nga uraniumi i pasuruar. UO2 presohet në pilula dhe pilulat bashkohen në tufë duke formuar shufrat në mënyrë të njejtë.
 
==Referenca==
*
* <ref>http://canteach.candu.org/imagelib/37000-fuel-1.htm</ref>
* <http://www.solcomhouse.com/nuclearpowerplants.htm/>
FIG 1. Ron Page, email 2001.08.20-21 to WJG
83

edits

Menyja e navigimit