Stabiliteti ekonomik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Stabiliteti ekonomik është mungesa e luhatjeve të tepërta në makroekonomi.[1][2] Një ekonomi me rritje mjaft të vazhdueshme të prodhimit dhe inflacion të ulët dhe të qëndrueshëm do të konsiderohej ekonomikisht e qëndrueshme. Një ekonomi me recesione të shpeshta të mëdha, një cikël biznesi të theksuar, inflacion shumë të lartë ose të ndryshueshëm, ose kriza të shpeshta financiare do të konsiderohej ekonomikisht e paqëndrueshme.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ 'The IMF Promotes Global Economic Stability'
  2. ^ "Economic stability". ESCWA (në anglisht). Marrë më 2022-12-28.