Stampa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Stampat të bashkohen në një artikull të vetëm. {{{2}}}


Fjala "stampa" ka disa kuptime të cilat janë:

  • Stampa (tekst) ose siç quhet ndryshe edhe shabllon është një pjesë e tekstit, e cila mund të përdoret si një bllok i vetëm, d.m.th. si tekst i parapërgatitur, i cili mund të futet në një tekst tjetër dhe që përsëritet herë pas here.
  • Stampa (teknikë) ose siç quhet ndryshe edhe shabllon është një kallëp prej metali me trajta e përmasa të paracaktuara, i cili sherben për prodhimin e veglave, pjesëve apo sendeve të ndryshme me derdhje, me prerje, me shtypje etj. Shembuj në praktikë janë pshm.:
  • Stampat e çelsave
  • Stampat e këpucëve
  • Stampat e lopatave

Qëllimi i krijimit të stampave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qëllimi i krijimit të stampave në përgjirhsësi është shkurtimi i ndjeshëm i kohës së punës dhe reduktimi i gabimeve të mundshme.

Krijimi i stampave dhe përpunimi i tyre[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]