Stampa:20 Mars

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Tokio natën.
  • 1413 - Henry V bëhet mbret i Anglisë.
  • 1602 - Krijohet Kompania Hollandeze - Indiano Lindore.
  • 1933 - Përfundon ndërtimi i kampit të parë të përqendrimit në Gjermaninë Naziste, kamp i vendosur në Dachau.
  • 1969 - U themelua Kosovafilmi, organizatë për prodhimin, distribucionin dhe shfaqjen e filmave .
  • 1987 - Ilaçi antiretroviral AZT aprovohet për përdorim kundër HIV dhe SIDA.
  • 1995 - Sekti Aum Shinrikyo kryen një sulm me gaz sarin në metro-në e Tokios duke vrarë 12 veta dhe plagosur më se 6000.