Stampa:Hija/doc

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Përdorimi[Redakto nëpërmjet kodit]

Kjo stampë është një shkurtore për gjenerimin e hijeve me anë të kodeve CSS. Suportohet nga të gjitë shfletuesit aktualë (Opera, Firefox, Safari, Chrome ) dhe nga Internet Explorer 9.

{{hija | X-nisja | Y-nisja | rrezja e mjegullimit | #ngjyra}}

  • X-nisja and Y-nisja - Specifikon nisjen e hijes djathtas dhe poshtë. Përdor vlera negative për hije majtas dhe lart. Standarte është 4px.
  • rrezja e mjegullimit - Specifikon se sa efekt mjegullues i shtohet hijes. Standarte është 4px.
  • ngjyra - Specifikon ngjyrën e hijes. Standarte është #CCC;.

Shëmbull[Redakto nëpërmjet kodit]

  • <div style="background-color: #FFFFDD; border: 1px solid #808000; padding: 5px; {{hija}}">Lorem ipsum...</div> do të krijojë efektin e një kutie me hije standarte:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
  • <div style="background-color: #FFFFDD; border: 1px solid #808000; padding: 5px; {{hija|4px|4px|8px|#A0A080}}">Lorem ipsum...</div> do të krijojë efektin e një kutie me hije të ngjyrosur:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Shiko edhe[Redakto nëpërmjet kodit]