Stampa:Infobox animanga

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Kjo stampë është dizajnuar për të përfshirë anime, manga, filmat e tyre, OVA-të, media të tjera të ngjashme, në një infobox të vetëm të përbashkët.

Përdorimi[Redakto nëpërmjet kodit]

Kjo infobox është ndërtuar duke vendosur një ose më shumë komponentë midis një header dhe footer. Për konsistencë, rekomandohet që komponentët të renditen sipas datës së lëshimit.

Nëse nuk shënohet ndryshe, fushat duhet të pasqyrojnë datat dhe botimet origjinale japoneze, pasi shumë vende/gjuhë çojnë në rrëmujë.

Për konsistencë, kutia e informacionit duhet të mbetet brenda objektit të artikullit të saj pritës. Nëse, për shembull, ekzistojnë faqe të veçanta për një anime dhe filmin e lidhur me të, komponenti i filmit nuk duhet të shfaqet në faqen anime, dhe anasjelltas. Komponenti "Tjetër" mund të përdoret për të ofruar lidhje me vepra të tilla të lidhura ngushtë. Në mënyrë të ngjashme, nëse tema kryesore e një artikulli nuk është një seri anime ose manga, dhe seritë e tilla nuk marrin më shumë se një përmendje rastësore, artikulli duhet të përdorë kutinë e informacionit të krijuar për llojin mediatik të fokusit të tij (p.sh. artikuj mbi romane dhe seri romanesh duhet përdorni {{Infobox libër}}, artikujt për filmat duhet të përdorin {{Infobox film}}, etj.).

Parametri i titullit në secilin komponent është opsional dhe duhet të përdoret kur titulli i anime/manga/etj specifike. ndryshon nga parametri i emrit në kokë ose (nëse nuk jepet asnjë) nga titulli i artikullit.

Parametrat e tjerë dokumentohen në seksionet e mëposhtme.

Header[Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Infobox animanga/Header/doc

Footer[Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Infobox animanga/Footer/doc

Print[Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Infobox animanga/Print/doc

Video[Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Infobox animanga/Video/doc

Audio drama[Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Infobox animanga/Audio/doc

Game[Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Infobox animanga/Game/doc

Other[Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Infobox animanga/Other/doc

Shembuj[Redakto nëpërmjet kodit]

Note: These examples might not contain accurate information.

Një shembull i shpikur[Redakto nëpërmjet kodit]

Shablloni nuk mund të therrasë vetveten: Stampa:Infobox animanga/Header

No description.

Template parameters

ParameterDescriptionTypeStatus
Emriemri

Emri i mangës

Example
Dragon Ball Z
Stringrequired
Krijuesikrijuesi

Krijuesi i mangës.

Example
Hajime Isayama
Stringsuggested
Shkrimtarishkrimtari

Shkrimtari i mangës (të shkruhet kur manga ka shkrimtar dhe ilustrues)

Example
Tsugumi Ohba
Stringsuggested
Ilustruesiilustruesi

Ilustruesi i mangës (të shkruhet kur manga ka shkrimtar dhe ilustrues)

Example
Takeshi Obata
Stringsuggested
Botuesi Japonezbotues_jp

Shtëpia botuese që ka botuar mangën në gjuhën japoneze.

Example
Shueisha
Stringsuggested
Botuesi Anglezbotues_en

Shtëpia botuese që ka botuar mangën në gjuhën angleze.

Example
Kodansha
Stringsuggested
Botuesi Shqipbotues_sq

Shtëpia botuese që ka botuar mangën në gjuhën shqipe.

Example
Mangashqip
Stringsuggested
Demografikademografika

Demografika e mangës.

Example
shonen
Stringsuggested
Vëllimevëllime

Sa vëllime ka manga deri më sot

Example
31
Numbersuggested
Zhanrizhanri

Zhanri i mangës (mos të ngatërrohet me demografikën)

Example
Sci-Fi
Stringoptional
Magazinamagazina

Magazina ku është botuar manga.

Example
Weekly Shonen Jump
Stringsuggested

Stampa:Infobox animanga/Footer

{{Infobox animanga/Header
| name      = Go Go! Encyclopedia Girls
| image      = [[File:Wikipe-tan manga page1.jpg|260px]]
| caption     = Wikipe-tan and her sisters
| ja_kanji    = いけいけ!百科事典娘
| ja_romaji    = Ike Ike! Hakkajiten Musume
| genre      = [[Action (fiction)|Action]], [[Romance novel|Romance]]
}}
{{Infobox animanga/Print
| type      = manga
| author     = [[Jimbo Wales]] and [[Special:ListUsers|{{NUMBEROFUSERS}} others]]
| illustrator   = [[User:Kasuga]]
| publisher    = [[Wikimedia Foundation]]
| magazine    = [[Wikipedia]]
| first      = January 15, 2001
| last      = 
| volumes     = {{NUMBEROFARTICLES}} articles
}}
{{Infobox animanga/Footer}}

Shiko edhe[Redakto nëpërmjet kodit]