Stampa diskutim:Ky artikull

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Përdorimi[redakto tekstin burimor]

Kjo Stampë përdoret nëpër Artikuj që vijojnë nga artikulli kthjellim, kurse te titujt që kanë më shumë kuptime përdoret kjo Stampë: {{Kthjellim}}

{{Ky artikull|...Teksti...}}


Shembulli 1:

Disambig.svg Në ketë artikull flitet për stinën Vera, për Pijen Alkolike shiko këtu: Vera (pije alkolike)


{{Ky artikull|Në ketë artikull flitet për stinën Vera, për Pijen Alkolike shiko këtu: [[Vera (pije alkolike)]]}}Shembulli 2:
Disambig.svg Ky artikull merret me filmin animuar Madagascar, për shtetin shiko Madagaskar


{{Ky artikull|Ky artikull mirret me filmin animuar '''Madagascar''', për shtetin shiko [[Madagaskar]]}}


Disambig.svg Ky artikull merret me shtetin Madagaskar, për filmin animuar shiko Madagascar


{{Ky artikull|Ky artikull mirret me shtetin '''Madagaskar''', për filmin animuar shiko [[Madagascar]]}}Shembulli 3:
Disambig.svg Ky artikull flet për stinën Vera. Fjala Verë ka më shumë kuptime, për kuptimet tjera të fjalës shihe: Vera kthjellim.


{{Ky artikull|Ky artikull flet për stinën Vera. Fjala Verë ka më shumë kuptime, për kuptimet tjera të fjalës shihe: [[Vera|Vera kthjellim]].}}

Shembulli 3[redakto tekstin burimor]

une medoj se shembulli 3 është korrekt. arsyja: kur ka më shumë se 2 sqarime për fjalën e njëjtë komplikohet puna atëherë. për atë mendoj une se shembulli 3 duhet të përdoret.--bet_0 2006 Janar 21 22:29 (UTC)

Krejt janë korrekt, po qysh e përdorin e zgjedhin vet, mendova ni shembull 4 me bo. --|#|#| Ko.S.ystem.OV@ |#|#| Flag of Albania.svg |#| Flag of the United States.svg |#|#| ??? |#|#| 2006 Janar 21 22:37 (UTC)
ani. ska lidhje.mendimi im sa më shum shembuj aq më e kompilkume bohet. une jam për shembullin e 1 dhe shembuullin 3. tung --bet_0 2006 Janar 21 22:40 (UTC)
Shembulli 2 e merr rolin e variantes. --|#|#| Ko.S.ystem.OV@ |#|#| Flag of Albania.svg |#| Flag of the United States.svg |#|#| ??? |#|#| 2006 Janar 21 22:47 (UTC)
E qysh doni me ja bo për p.sh.:profesora, doktora, a doni me bo kthjellime a? pronesor i matematikës, fizikës, doktor i dhomve, barkut, synit etj. Apo doni me lanë vetem një artikull Profesori dhe artikullin Doktori.--Hipi Zhdripi 2006 Janar 22 00:08 (UTC)
Une mendoj se kjo është një metod e mirë për sqarim, parasëgjithash për ata që kan problem me gjuhën shqipe. Shih si e kan zgjedh gjermanët psh termin Oskar. Kështu mundet të funksinoj edhe në gjuhën shqipe. --bet_0 2006 Janar 22 00:19 (UTC)
Po, po edhe unë jamë për kthjellime por për ata artikuj që kanë një emër e janë me kuptime të ndryshe e nuk janë nën degë apo nën tema të njëri tjetrit. Me shembullin vera apo bari jamp plotësisht i pajtimit që duhet të bëhen kthjellime. Megjithatë nuk po ma jepni përgjegjen në pytjen. Unë propozojë që për artikuj që janë më të njohur në atë term të lihet fleta sipas termit, e mund të bëhet një fletë kthjelluese për atë term. P.sh Rugova është vështirë në moment të vendoset aty duhet të jetë një kthjellim. Shumica e makinave gjurmuese tani termin rugova e kthejin në Ibrahim Rugova. Rugova prap se prapë si term gjeografik është kryesor. Po e bojë një artikull me interes njoftues.--Hipi Zhdripi 2006 Janar 22 01:57 (UTC)
Në raste të tilla mundet që artikulli dominant të lihet pa asnjë prapashtes në kllapa, e artikulli kthjellues të ket prapashtesën _(kthjellim), këto këtu janë stampat që vinë te artikujt që rrjedhin nga kthjellimi, për këtë arsye mendoj une që shembulli i tretë është më i përshtatshmi, se komplikohet puna me ato shembujt e tjerë kur artikulli kthjellues ka më shumë se dy kuptime. tung —bet_0 2006 Janar 22 02:13 (UTC)