Stema e Perandorisë Osmane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Stema e Perandorisë Osmane u adoptua nga sulltan Abdul Hamid II më 17 prill 1882. Stema përfshinë dy flamuj: një flamur i kuq i cili është i Perandorisë Osmane me një yll dhe hënë, flamuri tjetër është flamuri i gjelbërt i cili është flamuri i kalifës Islame. Mbrapa flamujve ka shumë shtiza dhe armë.