Steve Wozniak

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Steve Wozniak (i lindur më 11 gusht 1950) është i famshëm për zhvillimin e Apple 1 dhe Apple 2 dhe njihet si truri prapa kompanisë Apple. Në vitin 1976 ai bashkë me Steve Jobs zhvilluan hardëare, bord qarku dhe sistemin e operimit për kompjuterin e parë Apple. Pas tij, Wozniak zhvilloi kompjuterin e parë personal me grafikë me ngjyra me gjuhën Integer BASIC dhe kjo pajisje mori emrin Apple 2.

Për disa kohë pas shkëputjes nga Apple, Steve ëozniak jepte mësim në një shkollë fillore për lëndën e kompjuterikës. Në vitin 2006 ai boton autobiografinë e tij "iWoz: From Computer Geek to Cult Icon (Nga entuziast kompjuteri në ikonë kulti). Tani ai punon si Krye Shkencëtar për Fusion-io.