Streha mes reve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Streha mes reve është një film shqiptar me regji dhe skenar nga Robert Budina. Me premierë dhjetor 2018. Kohëzgjatja 83 min.

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Besojmë në vete në zot dhe tek të tjerët. Besniku është një bari dhe një musliman i devotshëm, i cili ka një lidhje të fortë me yotin dhe qëllimi i tij dhe qëllimi i tij është që të shpërndajë mirësi dhe tek të tjerët por ky është pak një mision i pamundur për të. Ai jeton nëalpet e Shqipërisë së veriut, biri i një nëne katolike dhe një babai ish-komunist. Në Alpe, katolikët dhe muslimanët jetojnë në paqe mes tyre, madje dhe pas zbulimit të Besnikut që Xhamia e fshatit ka qënë Kishë dikur dhe ndahej nga të dy komunitetet në të kaluarën. Vdekja e babait të tij ish-komunist luhat ekuilibrin në familjen e tij me besime të ndrzshme fetare, gjë që e shtyn të marrë një vendim të vështirë për jetën e tij. Regjiyori Budina citon :'Ky është një film i realiymit magjik ku zbërthehet e brëndshmja ,ku zbërthehen ëndrrat tona ku zbërthehet ajo pjesë që nuk e tregojmë dot me fjalë dhe ishte një sfidë dhe unë doja ta bëja këtë, jo vetëm për bashkësinë fetare sepse kjo përbën vetëm sfondin, por në trajtimin e personayhit krzesor që ka një traumë psikologjike dhe më është dashur të konsultohem dhe me një psikiatër'

Aktorët dhe rolet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

References[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

External links[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]