Strikers 1945

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Strikers 1945 është një seri lojërash vizuale japoneze të vitit 1995zhanrit shoot 'em up.

Përmbajta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qëllmi është që të arrihen sa më shumë pikë. Për këtë keni në dispozicion shtatë lloje të aeroplanëve me municion dhe shpejtësi të ndryshme. Loja mund të luhet në katër nivele. Ndryshimi i niveleve qëndron në shpejtësinë dhe shumën e objekteve që duhet bombarduar apo rrëzuar. Nivelet i kanë skenat e njëjta dhe secila skenë ndahet në nënskena. Secila skenë përfundon me një kundërshtar më të fort ("mbretëreshë") se të nënskenave. Loja ka gjithsej tetë skena me nga tetë nënskena shkalla e vështërsisë së tyre rritet gradualisht. Në shumën e poenave ndihmon edhe mbledhja e medaljeve.

Grafika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Grafika për vitet ´80 është shumë e mirë. Loja mund të luhet në tri pamje:

  • Aeroplani lëviz vetëm poshtë lart, skena lëviz
  • Aeroplani lëviz në të gjitha drejtimet, skena është statike
  • Aeroplani dhe skena janë në lëvizje

Dallimi nuk është shumë i madh mes tyre, d.m.th asnjëra prej tyre nuk jep mundësi për një kontroll më të mirë mbi aeroplanin.

Teknika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Edhe në vitet e ´90-ta teknika nuk ka qenë ndonjë risi. Si gjitha lojrat e asaj kohe është prezentuar në 2D (dy dimenzionale).

Objektet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Objeki kryesoë që dispononë lojtari është aeroplani(të dhënat dhe pamja janë të imagjinuara ). Në fillim keni në dispozicion vetem një llojë municioni, me kalimin e kohës gjatë lëvizjes mund të mblledhni shkronjat të cilat simbolizojnë paisjet plotësues të aeroplanit. Po ashtu edhe kombinimi i tastaturave ju jepë mudësi të bëni "ekstra" gjuajtje. Nganjëher të pa evitushme. Objektet statike që mvarrësisht prej nivelit të vështërsisë edhe shpeshëtojnë dhe shpejtojnë të gjuajturat e tyre. Objektet dinamike po ashtu mvarrësisht nga niveli edhe rritet shpejtësia e lëvizjve dhe të gjuajturave.

Lëvizëshmëria e ojekteve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Objektet dhe të gjuajturat e tyre ripërseriten dhe nuk janë aq inetlegjente.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]