Jump to content

Substancat e thjeshta-elementet kimike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Substancat e thjeshta të cilat perbehen nga nje lloj i atomeve dhe qe me metoda kimike nuk mund te ndahen me tej quhen elemente kimike.Disa substanca elementare jane te ndertuara nga 2,3 ose me shum atomesh te atij elementi ne i njohim si molekula.Paraqitja e te njejtes substanc ne dy apo me shum forma strukturore quhen modifikime alotropike si p.sh C(diamanti,grafiti,fulereni),P(fosfori i kuqi,i bardh,i zi)Substancat e thjeshta-elementet kimikeio.Substancat e thjeshta nuk mund te shihen me sy as me mikroskop