Sudoku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një lojë Sudoku

Sudoku është një problem logjik objektivi i të cilit është që të mbushet rrjeta me dimensionet 9x9 me numra në atë mënyrë që çdo rresht, çdo kolonë dhe çdo nënrrjetë apo kuti 3x3 të përmbajë numrat 1-9, me kusht që asnjë numër të mos përsëritet dy herë në asnjë rresht apo kolonë të nënrrjetave dhe të rrjetës. Gjithashtu shuma e numrave, për çdo rresht dhe kolonë, duhet të jetë 45.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]