Jump to content

Sulmi seksual

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sulmi seksual është një akt në të cilin dikush me dashje prek seksualisht një person tjetër pa pëlqimin e atij personi, ose detyron ose detyron fizikisht një person të përfshihet në një akt seksual kundër vullnetit të tij. Është një formë e dhunës seksuale, e cila përfshin abuzimin seksual të fëmijëve, përdhunimin, përdhunimin (depërtim i detyruar vaginal, anal ose oral ose sulm seksual i lehtësuar nga droga), ose torturimin e personit në mënyrë seksuale.

Në përgjithësi, sulmi seksual përkufizohet si kontakt seksual i padëshiruar. Qendra Kombëtare për Viktimat e Krimit thotë:

  • Sulmi seksual merr shumë forma, duke përfshirë sulme të tilla si përdhunim ose tentativë përdhunimi, si dhe çdo kontakt apo kërcënim seksual të padëshiruar. Zakonisht një sulm seksual ndodh kur dikush prek ndonjë pjesë të trupit të një personi tjetër në mënyrë seksuale, madje edhe përmes rrobave, pa pëlqimin e atij personi.

Shtetet e Bashkuara, përkufizimi i sulmit seksual ndryshon shumë midis shteteve individuale. Megjithatë, në shumicën e shteteve sulmi seksual ndodh kur mungon pëlqimi nga një prej individëve të përfshirë. Pëlqimi duhet të bëhet ndërmjet dy të rriturve që nuk janë të paaftë dhe pëlqimi mund të ndryshojë, duke u tërhequr, në çdo kohë gjatë aktit seksual.