Jump to content

Tanush Topia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tanush Topia (Latin: Tanusio Thopia, fl. 1329-38) ka qenë një kont arbër anzhuin me zotërime në viset e Matit, në shërbim të princërve të Tarantos, Filipit I dhe Robertit si dhe dukëve të Durrësit, Gjonit dhe Robertit.