Wikipedia:Të dhënat personale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Xhenty (lindi më 3 maj 1996) esht autor këngëtarë, reper dhe kompozitor shqiptarë. Gentjan Afmeti apo siç njiher për publikun me emrin "Xhenty", është artisti më i ri në industrinë e muzikës Shqiptare. Ai dallon në stilin e tij tekstet e veçanta që ai i bën. Origjina e tij është nga Kruja por ka lindur dhe është rritur në Tiranë. Ka pasur shumë oferta nga labela të njohur për ta marrë në menaxhim pasi këngët e tij jan bër shumë të njohura në një kohë shumë të shkurtër. Që kur ishte fëmijë ai filloi të dëgjonte muzikë Hip Hop të këngëtarëve të famshëm të asaj kohe në Shqipëri, dhe në të njëjtën kohë filloi të këndonte Hip Hop para pasqyrës. Pas disa regjistrimeve në studiot muzikore të Tiranës, ai filloi të ishte pjesë e koncerteve të ndryshme dhe garave muzikore. Pas disa kohësh në vitin 2010, ai ndërtoi një studio muzikore të quajtur Radical Records. Radical Records u krijua për të bërë këngët e tij muzikore, dhe në të njëjtën kohë për të prodhuar këngë për këngëtarë të ndryshëm. Xhenty ishte prodhuesi i parë i Radical Records dhe akoma sot vazhdon prodhimin e këngëve për këngëtarë të ndryshëm. Gjatë kësaj kohe Xhenty ka prodhuar qindra këngë, ku një pjesë e mirë janë këngët e tij dhe ai vazhdon sot prodhimin e këngëve në Radical Records.

Stampa për Kopjim[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. Kjo stampë në anën e djathtë duhet të futet në fund të artikulli pas kategorizimit dhe para lidhje interwiki te artikulli i një personi.
  2. Fudhat pas shenjës së brazimit mbushen me të dhënat përkatëse shki edhe Mbushja e fushave. Kujdes me fushat boshe si për shembull DATA E VDEKJES te pesonat që jetojnë akoma, të mos shlyen por duhet të mbesin bosh
  3. Kjo është e tëra!
{{Persondata
|EMRI= Gentjan Afmeti
|EMRI ALTERNATIV= Xhenty
|PËRSHKRIMI= Artist
|DATA E LINDJES= 03/05/1996
|VENDI I LINDJES= Tirane
|DATA E VDEKJES=
|VENDI I VDEKJES=
}}

Përdorimi i stampës persondata[Redakto nëpërmjet kodit]

{{Persondata
|EMRI= Gentjan Afmeti
|EMRI ALTERNATIV= Xhenty
|PËRSHKRIMI= Artist
|DATA E LINDJES=15 shkurt 2004 
|VENDI I LINDJES= Tirane

|DATA E VDEKJES=
|VENDI I VDEKJES=
}}

Shiko edhe këtë[Redakto nëpërmjet kodit]

Wikipedia:Projekti Biografi