Jump to content

Wikipedia:Projekti Biografi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Projekti Biografi është paraparë për përmbledhjen e të gjitha biografive që gjenden në Wikipedia. Për kopjimin e kutizës hijeso dhe kopjo Tabela me prapaskenë të bardhë.

Nen projekte:

Rrjedhja e projektit[Redakto nëpërmjet kodit]

 • Përdoruesi:Mig është duke provuar që standartizoj fletat që kanë të bëjnë me biografi.--Hipi Zhdripi 2006 Mars 28 20:42 (UTC)
 • Përdoruesi:Bet 0 është duke bërë përpjeke që me ndihmen e robotit të fusë "skeletin" (formularin) për përpilimin e një banke të dhënash.--Hipi Zhdripi 2006 Mars 28 20:42 (UTC)
 • Përdoruesi:Dan propozonë që tabelat të përdoren vetem për disa profesione karakteristike (kryetar shtetesh, ...).--Hipi Zhdripi 2006 Mars 28 20:46 (UTC)


Dan[Redakto nëpërmjet kodit]

kryesisht për autorë të librave nga letërsia dhe teksteve mësimore.

'''Filon Fistiki''' (xx abc xxxx,Filonvend - xx abc xxxx, Filonvend ) - pedagog, studiues filonik nga Filonia.
[[Figura:Shembull.jpg|right|200px]]
bla, bla

==Tituj të veprave==
* ...
==Shiko dhe këtë==
* ...
==Buri i të dhënave==
* ...
==Lidhje të jashtme==
*...

[[Kategoria:Biografi]] [[Kategoria:xxx]]

Bet_0[Redakto nëpërmjet kodit]

'''Filon Fisteku''' (lindi [[1 janar]] [[1900]] në Filonqytet, Filonshtet; vdiq [[2 janar]] [[2000]]
 në Filonqytet, Filonshtet)
[[Figura:Shembull.jpg|right|200px]]
bla, bla

== Veprat ==
* ...
==Shiko dhe këtë==
* ...
==Buri i të dhënave==
* ...
==Lidhje të jashtme==
*...

[[Kategoria:Biografi]] [[Kategoria:xxx]]

Ko.S.ystem.OV@[Redakto nëpërmjet kodit]

Formulimi për një aktor (shiko edhe Stampa:Infobox aktor), nese nuk është aktor, duhet ne vend të filmografia të jenë veprat, për stampën shiko Category:Stampa infobox.
{{Infobox aktor
| emri = 
| foto = 
| titulli = 
| emri i lindjës = 
| ditëlindja = 
| vendlindja = 
| ditëvdekja = 
| vendvdekja = 
| role të shquar = 
| rroga = 
| nacionaliteti = 
| webfaqja = 
}}

[[Figura:Shembull.jpg|right|200px|thumb|Filon Fisteku në Prishtinë]]
'''Filon Fisteku''' lindi më [[1 janar]] [[1900]] në Filonvendi, Filonvendi; vdiq më [[2 janar]] [[2000]] në Filonqytet, Filonshtet.
Ishte një [[aktor]] amerikan, që ka veprua kryesisht në [[zhanri]]n komedi.

== Jeta ==
* ...

=== Filmografia ===
* ...

== Shiko edhe ==
* ...

== Referime ==
{{ref}}

== Lidhje të jashtme ==
* ...

[[Kategoria:Aktorë amerikanë]]
[[Kategoria:Lindje 1900]]
[[Kategoria:Vdekje 2000]]

Eagleal (alEagle)[Redakto nëpërmjet kodit]

Projekt për automatizimin e kategorive të biografive dhe vendosjen e një infobox-i automatikisht.
Ky projekt (stamp) paraqet, automatikisht kategorit sipas të dhënave qi i jepen (shikoni PËRDORIMI).
Ne kete menyre bëhet nje semi-robot per kategorizimin, ne kete rast, e biografive.

Këtu mund të gjëni Stampën (Bio,! është më e azhornuar se kjo faqe), ndërsa, këtu mund të gjëni faqen e projektit.

{{Bio
 |Foto= 
 |Emri = 
 |Mbiemri = 
 |Titulli = 
 |Shqiptimi = 
 |Seksi =        <!--(E rëndësishme: M/F)-->
 |VëndiLindjes = 
 |DitaMuajiLindjes = 
 |VitiLindjes = 
 |VëndiVdekjes = 
 |VitiVdekjes = 
 |Aktiviteti =      <!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |Aktiviteti2 =     <!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |Aktiviteti3 =     <!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |AktivitetiTjetër =   <!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |Nënshtetësia =     <!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |FaqjaWeb = 
}}

== Biografia ==
* ...

== Veprat ==
=== [[Filmografia]] === <!-- Në qofte se Aktor -->
* ...


=== [[Diskografia]] === <!-- Në qofte se Musikant/Kengetar... -->
* ...


=== [[Bibliografia]] === <!-- Në qofte se Shkrimtar -->
* ...

== Shiko edhe ==
* ...

== Referime ==
{{ref}}

== Lidhje të jashtme ==
* ...

Stampat e përbëra[Redakto nëpërmjet kodit]

Këto stampa përmbajnë variabla komplekse me anën e të cilave mund të ndryshohen të gjitha të dhënat si p.sh.: ngjyra, dimensioni, shtesa të rubrikave e rradhëve etj.

Emri
Mbiemri
Lindur më
Lindur në
Vdiq më
Vdiq në
Shtetësia
Kombësia
Profesioni
Mirënjohje
{{Leter Tabela Fillim}}
<!--{{Leter figura|}}-->
{{Letër portreti|}}
{{Leter titulli|}}
{{Leter emri|}}
{{Leter mbiemri|}}
{{Leter ditëlindje|}}
{{Leter vendlindje|}}
{{Leter ditëvdekje|}}
{{Leter vendvdekje|}}
{{Leter shtetësie|}}
{{Leter nacionaliteti|}}
{{Leter profesioni|}}
{{Leter mirnjohje|}}
<!--{{Leter shënim|}}-->
{{Leter Tabela Fund}}