Tej Drini i Bardhë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tej Drini i Bardhë ndodhet në Qarkun e Kukësit dhe në rrethin e Hasit. Sipëfaqja aktuale është 30.00 ha, është zonë ndërkufitare e pasur me lloje pyjor, floristik e faunistike, përgjatë Drinit të Zi. Përfaqëson një zonë me vlera përsa i përket përhapjes së dy tipeve të pyjeve, të dushkajave dhe ahishteve. Pylli natyror i mëparshëm ka qënë përbërë kryesisht nga qarri (Quercus cerris), i shoqëruar nga bungëbuta (Quercus pubescens) apo shparthi (Quercus frainetto). [1]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]