Teknologjia civile

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Teknologji Civile është teknologji (kryesisht teknologjia informatike information technology))e cila e mundëson angazhimin ose pjesëmarrjen e publikut për zhvillim me të fortë , rritjen e komunikimit ndërqytetar , përmirësimin e infrastrukturës qeveritare dhe ne mënyrë të përgjitshme, në përmirësimin e të mirës publike. [1][2][3] Këtu perfshihen aplikacionet civile civic applications, platformat që përkrahin organet qeveritare, institucionet dhe mjetet programuese që mundesojnë këto qëllime.

  1. ^ "Civic Tech: Entrepreneurship Opportunities". Arkivuar nga origjinali më 27 korrik 2014. Marrë më 10 nëntor 2016. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "Nick Bilton: New York Times: Changing Government and Tech With Geeks". {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ "But What Is "Civic"?". Arkivuar nga origjinali më 11 korrik 2016. Marrë më 10 nëntor 2016. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)