Teologjia e Lirisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Teologjia e Lirisë është teologji e shumëllojshëmërisë në Kishen katolike të Amerikës latine e themeluar në vitin 1960 dhe 1970. Kjo rrymë përpiqet për krijimin e mardhënjeve për të drejtën e barabartë sociale. Është kitikuar disa herë nga instituionet krishtare, mirëpo sot angazhimi i saj sa i përket marrdhënieve sociale është i pranuar edhe më tej.