Teologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Teologjia (greq θεος, theos, "Perëndi", + λογος, logos, "fjalë", "arsye", "mësim") dhe do të shqipërohej "mësimi i Perëndisë" lidhur me fenë, spiritualitetin dhe Perëndinë. Teologët përpiqen të përdorin gjuhë të arsyeshme dhe argumente (me emërtime tipike, të rrjedhura nga greqishtja dhe latinishtja) të diskutojne, shtjellojnë, dhe mësojne çështjet e panumërta kryesore fetare, me qëllim të sqarojë dallimet fetare, dhe të mbajë një koncept shekullor të besimit.

Historia e emërtimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Historia e teologjisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Teologjia dhe akademia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Studimet teologjike ndër instituticione të ndryshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nënndarjet e teologjisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Citime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

== Shiko edhe Mëso

  • [Teologjia θεος,perendi,λογος,dije,shkenc,arsye,mesim]

scusa ciao

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]