Spiritualiteti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Spiritualiteti ose frymorja (nga lat. spiritus - shpirt, frymë) është rryma fetare që merret me gjithëçka që ka të bëjë me shpirtin dhe frymoren. Pasiqë frymorja merret me të vërtetat e amshuara lidhur me natyrën dhe qellimin e fundëm të njeriut ajo bie shpesh në kundërshtim me çështjet kohore dhe botërore.

Historia e spiritualitetit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Spiritualiteti dhe feja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Spiritualiteti dhe shkenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Spiritualiteti dhe njeriu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Spiritualiteti trashëgimor dhe bashkësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Spiritualiteti ne budizëm dhe taoizëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Spiritualiteti në hinduizëm dhe janizëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Lutja
  • Puja
  • Joga
  • Agjërimi
  • Pelegrinimi
  • Përsiatja
  • Soditja

Spiritualiteti në Islam[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Spiritualiteti në krishterim[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje te jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]