Thanas Todi Zengo

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Thanas Todi Zengo lindi ne Dardhe ne vitet 50 te shekullit te kaluar dhe vdiq ne vitin 1920. Ka punuar si piktor ne Rumani, ku ka marre pjese ne pikturimin e pallatit te mbretit rumun, bashke me piktore te tjerë. Me Korçe ne Muzeun Mesjetar ruhet prej tij vetëm një ikone e titulluar "Shikimi i te verbëtit". Është marre edhe me pikture lajke. Prej tyre ka mbruur vetëm një portret i Skënderbeut.