The Wall Street Journal

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

The Wall Street Journal është një gazetë e përditshme ndërkombëtare e botuar në  New YorkSHBA, me një  mesatare botërore prej 2.012.000 kopjesh të shtypura çdo ditë.[1] 

The Wall Street Journal boton edhe një edicion europian me rreth 80.000 kopje, si dhe një verison për rajonin e Azisë.

WSJ është e pranishme edhe në rrjet me një faqe me pagesë. Faqja në rrjet e gazetës në ka rreth 350.000  të abonuar, çka e bën WSJ gazetën e përditshme më të lexuar në SHBA.

Wall Street Journal  merret kryesisht me çështjet e biznesit dhe të financës, si amerikane ashtu edhe ndërkombëtare. Emri i ballinës i referohet Wall Street-it, të famshmes rrugë në qendër të zemrës fnanciare në New York. 

Gazeta u themelua në 8 korrik 1889 nga Charles Dow, Edward Jones dhe Charles Bergstresser, dhe ka qenë fituese e Çmimit Pulitzer njëzetë e nëntë (29) herë.

Referime dhe shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Variazione da ottobre 2007 a settembre 2008.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]