The World Is Flat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Bota është e sheshtë: Një histori e shkurtër e Shekullit të Njëzet e një është një libër shumë i shitur ndërkombëtarisht nga Thomas L. Friedman i cili analizon globalizimin, kryesisht në fillim të shekullit të 21. Titulli është një metaforë për të parë botën si një fushë të barabartë në aspektin e tregtisë, ku të gjithë konkurrentët kanë një mundësi të barabartë. Siç tregon dhe ilustrimi i kopertinës së edicionit të parë, titulli gjithashtu aludon në ndryshimin perceptues të kërkuar për vendet, kompanitë dhe individët për tu mbetur konkurrues në tregun global,ku ndarjet historike dhe gjeografike po bëhen gjithnjë e më të parëndësishme.