Thoma Papapano

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Thoma Papapano mësues shqiptar. Hapi shkollën e parë legale shqipe me emrin “Liria” në Gjirokastër më 30 Mars 1908. Ku ishte mësues dhe drejtor i parë i saj. I është dhënë titulli “Mësues i Popullit”, një shkollë e qytetit të Gjrokastrës mban emrin e tij.