Thrakët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Tre fise të madhe prej thraceve u shpërngulen në Kosovë brenda, besët, maedet ose medet, tribalet, dhe shumë fise tjera vajtën prej thrakie në Shqipërinë e mesme dhe e madhite ose maqeonet u shpërngulen në mat, Dibër, Kërcove, dhe Gostivar, dhe struge ose Petrele.

Burime[redakto | redakto tekstin burimor]

  • Best, Jan and De Vries, Nanny. Thracians and Mycenaeans. Boston, MA: E.J. Brill Academic Publishers, 1989. ISBN 90-04-08864-4.
  • Cardos, G., Stoian V., Miritoiu N., Comsa A., Kroll A., Voss S., Rodewald A. "Paleo-mtDNA analysis and population genetic aspects of old Thracian populations from South-East of Romania". Romanian Journal of Legal Medicine 12(4), pp. 239–246, 2004. (Article)
  • Casson, Lionel. "The Thracians". The Metropolitan Museum of Art Bulletin, New Series, Vol. 35, No. 1, (Summer, 1977), pp. 2-6.
  • Hoddinott, Ralph F. The Thracians. Thames & Hudson, 1981. ISBN 0-500-02099-X.
  • Irwin, E. Colour Terms in Greek Poetry. Hakkert, Toronto, 1974.
  • Poulianos, Aris. The Origin of the Greeks, Ph.D thesis, University of Moscow, 1961 (supervised by F.G. Debets).
  • Quiles, Carlos. A Grammar of Modern Indo-European. Carlos Quiles Casas, 2007. ISBN 8461176391

Lidhje te jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]