Trajnimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Trajnimi në përdorimin e kompjuterit

Trajnimi (Anglisht: train, training) është një metodë aktive e të mësuarit e cila i referohet përvetësimit dhe përmirësimit të njohurive, shkathtësive, aftësive dhe shprehive vokale ose praktike si dhe njohurive të cilat kanë të bëjnë me fusha specifike të veprimtarisë konkrete profesionale. Qëllimi i trajnimit është të përmirësojë aftësitë dhe performancën e një individi ose grupi të caktuar. Ai formëson thelbin e profesionit dhe siguron shtyllën kryesore të përmbajtjes së instituteve teknologjike. Njerëzit në shumë profesione dhe vende pune mund të mbështeten në këtë lloj aftësimi për zhvillimin profesional.[1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "UNESCO-UNEVOC". unevoc.unesco.org (në anglisht). Marrë më 2018-10-12.