Trajtimi i ujit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Proceset tipike të trajtimit të ujit të pijshëm.

Trajtimi i ujit është çdo proces që përmirëson cilësinë e ujit për ta bërë atë të përshtatshëm për një përdorim përfundimtar specifik. Përdorimi përfundimtar mund të jetë furnizimi i pijshëm, furnizimi me ujë industrial, ujitja, mirëmbajtja e rrjedhës së lumenjve, rekreacioni i ujit ose shumë përdorime të tjera, duke përfshirë kthimin e sigurt në mjedis. Trajtimi i ujit heq ndotësit dhe përbërësit e padëshiruar, ose zvogëlon përqendrimin e tyre në mënyrë që uji të bëhet i përshtatshëm për përdorimin e dëshiruar përfundimtar. Ky trajtim është thelbësor për shëndetin e njeriut dhe i lejon njerëzit të përfitojnë si nga përdorimi i pijeve ashtu edhe nga ujitja.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]