Jump to content

Trigllavi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pamje e Trigllavit

Trigllavi (2864m) është maja më e lartë e Alpeve Juliane dhe Sllovenisë. Bukuria e këtij rajoni është unike dhe kjo ishte arsyeja të jetë Triglvavi Park Kombëtar. Emri Trigllav i referohet formës se malit, si dhe në një zot ose grup i perëndive të mitologjisë sllave.

Trigllavi konsiderohet si një simbol të Sllovenisë, pasi ajo është e vendosur në stemen dhe flamurin slloven. Ngritja e parë në Trigllav ka ndodhë më 26 gusht 1778, dhe këtë e arriti Ziga Zois. Mali Trigllav gjindet në pjesën e mesme të Parkut Kombëtar Trigllav.