Tupolev Tu-114

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ту-114 «Россия»
Tu-114 «Rossiya» (Cleat)

Tupolev Tu-114 (Ту-114)- avion i prodhimit sovjetik. Avion me helika. Hyn ne prodhim në 24 prill1961 dhe doli nga shërbimi 1991.

Zinte një sasi pasagjeres 224 personash. Ka pasur linje Moske-Tirane-Moske me këtë tip avioni.