Unterfranken

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta e Unterfranken

Unterfranken është një prej shtatë qarqeve udhëheqëse në Bayernit por të mos ngatërrohet me rrethinën e Unterfranken. Shtrihet në veriperëndim të njesisë Federale dhe kufizohet në jug dhe perënim me Baden-Württemberg gjegjësisht dhe meHessenin në veri me njersin Federale Thüringen në lindje me qarqet udhëheqëse bavareze Oberfranken dhe Mittelfranken. Mbi teritorin e Unterfranken kalon dhe lumi Main, gjë që ky regjion njihet ndryshe edhe si Mainfranken.