Urdhëri Hermetik i Agimit të Artë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Urdhra Hermetike e Agimit të Artë

Urdhëri Hermetik i Agimit të Artë (shkurt Agimi i Artë) ishte një urdhër magjik (fund shekulli të 19 - fillim shekulli të 20). Veprimtaria e saj përmbante zhvillim shpirtëror dhe praktikë të arteve magjike. Ndikimi i saj në okultizmin lindor të shekullit të 20 ishte shumë i madh, dhe disa nga bazat e Wicca gjenden në praktikën e Agimit të Artë.