Urdheresat e Kishës së shenjtë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pesë urdhëresat përgjithësuese të Kishës janë ligje morale pozitive të detyrueshme për besimtarët e Kishës Katolike. Ndryshe nga dhjetë Urdhërimet nuk rrjedhin nga Shkrimet e Shenjta, por bëjnë pjesë në lëmin e Traditës Katolike e janë të shpallura nga autoriteti ekleziastik.1. Merr pjesë në meshë çdo të diel e për çdo festë të urdhëruar!

2. Agjëro të premtet e kohët e lidhura sipas ligjit kishtar!

3. Rrëfehu dhe kongohu së paku një herë në vit, sidomos për Pashkë

4. Mos bëj dasmë në kohë të lidhura!

5. Laje hakun e Kishës sipas ligjit!


Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]