Usain Bolt

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Usain Bolt (2008)

Usain Bolt (ka lindur në Trelawny, më 21 gusht 1986, është sprinter nga Xhamajka. Bolti mban rekordin botëror në vrapimin prej 100 m , me kohën 9,58 sekonda dhe në 200 m me kohën prej 19.19 sek të arritura në kampionatin botëror të atletikës në Berlin më 2009. Rekordet e mëparshëma prej 9.69 sekonda në vrapimin 100 m dhe 19.30 sekonda në 200 m i arriti në Lojrat olimpike të Pekinit në vitin 2008. Bolt është sportisti i parë i cili në të njejtat lojra olimpike dhe në të njejtin kampionat botëror ka thyer dy rekorde botërore.