Jump to content

Ushtria fushore (njësi ushtarake)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Simboli ushtarak i NATO-s - Njësi miqësore (kornizë me dritë të solide 1.5x1)

Një ushtri fushore (ose ushtri e numëruar ose thjesht ushtri) është një formacion ushtarak në shumë forca të armatosura, i përbërë nga dy ose më shumë trupa dhe mund të jetë në varësi të një grupi ushtrie. Po kështu, ushtritë ajrore janë formacion ekuivalent brenda disa forcave ajrore, dhe brenda një marine nocioni i krahasueshëm është ai i një flote. Një ushtri fushore përbëhet nga 300.000 deri në 600.000 trupa.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]