Valdrin Lluka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Valdrin Lluka
Valdrin Lluka.jpg
U lind në28.12.1980
Gjakova
KombësiaShqipëtar
ArsimiMaster në Administrim Biznesi
PunësimiEkonomist
Partia politikeAleanca Kosova e Re
Bashkëshorte/tJehona Lluka
Fëmijë2
Prind/ërMasar Lluka, Miljane Lluka

Valdrin Lluka është një ekzekutiv dhe sipërmarrës me mbi 12 vite eksperiencë në zhvillimin e sektorit privat, lidership dhe konsulencë menaxheriale. Ai mbanë titullin Master në Administrim Biznesi (MBA) nga Universiteti i Minesotës (Carlson School of Management) dhe Ekonomist nga Universiteti Amerikan në Bullgari. [1]

Gjatë eksperiencës së tij profesionale, Lluka ka dëshmuar aftësi për të zhvilluar, implementuar dhe menaxhuar aktivitete inovative promocionale për të tërhequr investime të huaja direkte në Kosovë dhe për të promovuar prodhimet vendore jashtë vendit përmes Agjencisë për Investime dhe Përkrahje të Ndërmarrjeve në Kosovë (KIESA), agjenci qeveritare nën Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, ku ai shërbej për 4 vite në kapacitetin e Kryeshefit Ekzekutiv.

Lluka ka udhëhequr Këshillin Kombëtar të Zonave Ekonomike, i emëruar nga Kabineti i Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe ka shërbyer në disa borde për zhvillim ekonomik, brenda dhe jashtë Kosovës. Ka eksperiencë të gjerë me ndërtimin e brendeve, në nivel të kompanisë dhe shtetëror, dhe aftësi të mira analitike, komunikative, prezantuese dhe organizative, kryesisht të fituara përmes trajnimeve të ndryshme dhe projekteve në konsulencë menaxheriale në Kosovë dhe SHBA.

Lluka së fundmi ka udhëhequr disa projekte në prodhim të produkteve të freskëta dhe të procesuara, duke punësuar mbi 200 punëtor dhe eksportuar 100% të prodhimit në tregjet e Bashkimit Evropian. Për më tepër, Lluka ligjëron lëndën e Ndërmarrësisë në Kolegjin Universum në Prishtinë, duke e kombinuar eksperiencën e tij me njohuritë më të fundit të ndërmarrësisë nga literaturat bashkëkohore.

Ai gjithashtu është i angazhuar vullnetarisht si bashkudhëheqës i Bordit të Fondit Kosovaro Amerikan të Edukimit (KAEF), fond ky i dedikuar për zhvillimin afat-gjatë ekonomik të Kosovës përmes edukimit të qytetarëve në top universitete Amerikane në nivelin Master.


Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]