Valle epike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Vallet epike karakterizohen nga forca, burreria, trimëria, karakteri luftarak, madheshtia, etj. Luhen kryesisht nga burrat dhe më pak nga gratë ose se bashku. Llojet e tyre janë : vallet luftarake (Loja me jatagan, Rrugove – Kosovë Valle dyluftimi, etj) dhe valle trimerie (Valle te Jugut, etj).