Vansbrosimningen

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vansbrosimningen më 2010

Vansbrosimningen ose Vansbrosimmet është një garë që mbahet çdo muaj të korrikut në Vansbro, Suedi që nga viti 1950. Distanca është 3,000 metra, e para 2,000 metra në Vanån dhe e dyta 1,000 metra në Lumi Västerdal. Gjatë viteve 2000-2016, temperatura e ujit ka qenë 14-22 °C.[1] Në 2017 betejat u fituan kur gjermani Andreas Waschburger, në duel kundër suedezit Christopher Jedel, fitoi për 29 minuta dhe 43 sekonda.

Në vitin 1950 morrën pjesë dhjetë persona, nëntë prej të cilave ishin përfunduar. Deri në vitin 1955 nuk u fitua asnjë fitore, por në vitin 1956 Vansbrosimningen u bë një garë. Fituesit e parë ishin Göran Åberg dhe Elsa By. Në vitin 2015, rreth 16,000 u regjistruan në garën Vansbrosimning, përkatësisht Vansbroimimningen, Vansbro Öppen Älv, Vansbro Halvsim, Vansbro Tjejsim, Vansbro Ungdomssim, Vansbro Triathlon, Vansbro Swimrun dhe Vansbro Bianchi 120.

Fituesit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Meshkuj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti Emri Klubi/Vendi Koha
1956 Göran Åberg Örebro SS 42.34
1957 Glenn Pettersson Upsala Simsällskap 42.19
1958 Glenn Pettersson Upsala Simsällskap] 37.12
1959 Glenn Pettersson Upsala Simsällskap 38.20
1960 Håkan Bengtsson Stockholmspolisens IF 39.50
1961 Mats Svensson Elfsborgs IF 37.20
1962 Sten Ekman Tunafors SK 37.55
1963 Mats Svensson Elfsborgs IF 35.38
1964 Tommy Danielsson Stockholms KK 40.40
1965 Hans Rosendal Katrineholms SS 38.04
1966 Sven von Holst Stockholms KK 36.13
1967 Birger Eriksson Stockholmspolisens IF 35.59
1968 Erkki Hänninen Finland 36.10
1969 Peter Feil Eskilstuna SS 33.50
1970 Sven von Holst Stockholms KK 35.07
1971 Olle Fransson Eskilstuna SS 34.29
1972 Bengt Jönsson Sollefteå ASS 35.58
1973 Anders Sandberg SKK-Spårvägen 34.23
1974 Anders Sandberg SKK-Spårvägen 34.36
1975 Bengt Jönsson Sollefteå ASS 34.57
1976 Bernt Zarnowiecki Falu SS 35.28
1977 Owe Lindqvist Borlänge SS 33.40
1978 Sven von Holst Falu SS 34.35
1979 Kent Andersson Oxelösunds SS 33.48
1980 Kent Andersson Oxelösunds SS 23.48
1981 U anulua
1982 Kent Andersson Oxelösunds SS 34.42
1983 Kent Andersson Oxelösunds SS 33.28
1984 Kent Andersson Simavdelningen 1902 21.51
1985 Krister Sikström Västerås SS 33.26
1986 Henrik Jangvall Sundsvalls SS 32.30
1987 Mats Nygren Västerås SS 32.11
1988 Jarmo Salonen Södertälje SS 32.20
1989 Magnus Karlsson Norrköpings KK 31.07
1990 Magnus Karlsson Norrköpings KK 21.06
1991 Inställt
1992 Ola Strömberg Malmö KK 31.38
1993 Mikael E Rosén Fagersta SK 18.01
1994 Ola Strömberg Malmö KK 32.06
1995 U anulua
1996 Oscar Forsberg Motala SS 20.08
1997 Oscar Forsberg Motala SS 31.33
1998 Joachim Willén Motala SS 31.55
1999 Mikael E Rosén Sundsvalls SS 30.47
2000 Fredrik Olsson Hudiksvalls SS 17.58
2001 Mikael E Rosén Stockholmspolisens IF 32.04
2002 Fredrik Olsson Hudiksvalls SS 29.46
2003 Fredrik Olsson Hudiksvalls SS 29.45
2004 Fredrik Olsson Hudiksvalls SS 32.31
2005 Erik Strand Falu SS 33.31
2006 Daniel Halldén Trollhättans SS 31.55
2007 Mike Thorén Motala SS 31.56
2008 Mike Thorén Linköpings Allmänna Simsällskap 31.57
2009 Johan Sandberg Upplands Väsby 29.52
2010 Mike Thorén Motala SS 31.32
2011 Nicklas Luplau West Swim Esbjerg 30.05
2012 Tim Arnesen Mölndals Allmänna Simsällskap 30.24
2013 Anton Björk-Teuscher Karlstad Simsällskap 30.07
2014 Gusten Eriksson Motala Simsällskap 16.01
2015 Anton Björk-Teuscher Simklubben S02 31.42
2015 Simon Wanna Säffle Simsällskap 31.42
2016 Ivan Shitiç Koracia 30.02
2017 Andreas Waschburger Gjermania 29.43

Femrat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti Emri Klubi/Vendi Koha
1956 Elsa By Falu Simsällskap 56.32
1957 Birgitta Ljunggren S-02 55.12
1958 Inger Boberg Ludvika FFI 52.32
1959 Kerstin Thörnberg Harnäs Simsällskap 49.06
1960 Marita Norman Karlskoga 47.13
1961 Inger Thorngren Upsala SS 42.09
1962 Monica Ahlgren Upsala SS 46.16
1963 Inger Thorngren Upsala SS 46.16
1964 Margareta Rylander Stockholms KK 40.28
1965 Ingrid Andersson Norrköpings KK 45.56
1966 Ann-Christin Olson Norrköpings KK 43.22
1967 Elisabeth Hjort Gävle Simsällskap 40.53
1968 Elisabeth Hjort Gävle Simsällskap 39.27
1969 Carina Eriksson Gävle Simsällskap 39.33
1970 Carina Eriksson Gävle Simsällskap 38.49
1971 Carina Eriksson Gävle Simsällskap 37.32
1972 Ulla Eriksson Gävle Simsällskap 37.49
1973 Yvonne Lindqvist Stockholmspolisens IF 36.55
1974 Inga Norrbelius Gävle Simsällskap 37.31
1975 Ann-Mari Jansson Köpings Simsällskap 35.01
1976 Anette Lindvall Falu SS 35.57
1977 Anna-Lena Åslund Nyköpings Simsällskap 35.18
1978 Marie Ekholm Falu SS 34.51
1979 Marie Gommel Malungs Simsällskap 34.51
1980 Annika Lindholm Linköpings ASS 24.49
1980 Marie Gommel Borlänge Simsällskap 24.49
1981 U anulua
1982 Marie Gommel Borlänge Simsällskap 35.08
1983 Marie Gommel Borlänge Simsällskap 35.47
1984 Marie Johansson Filipstads IF 22.05
1985 Anna Blomster Västerås SS 35.22
1986 Anna Blomster Västerås SS 34.20
1987 Anna Blomster Västerås SS 34.10
1988 Christina Blomgren S-02 34.32
1989 Anette Karlberg S-02 33.47
1990 Anette Karlberg S-02 22.37
1991 U anulua
1992 Anette Karlberg S-02 35.32
1993 Anna Pettersson Linköpings ASS 19.34
1994 Ann-Sofie Jönsson Tunefors SK 34.22
1995 U anulua
1996 Cecilia Ström Linköpings ASS 20.52
1997 Cecilia Ström Linköpings ASS 34.11
1998 Cecilia Ström Linköpings ASS 32.55
1999 Cecilia Ström Linköpings ASS 33.02
2000 Cecilia Ström Linköpings ASS 19.56
2001 Mia Brodén Falu SS 33.58
2002 Mia Brodén Falu SS 32.44
2002 Åsa Neij Jönköpings Simsällskap 32.44
2003 Mia Brodén Falu SS 30.27
2004 Åsa Neij Jönköpings Simsällskap 33.55
2005 Mia Brodén Falu SS 33.42
2006 Eva Berglund Jönköpings Simsällskap 34.20
2007 Eva Berglund Jönköpings Simsällskap 32.59
2008 Eva Berglund Jönköpings Simsällskap 33.28
2009 Trine Gudnitz Danimarka 31.18
2010 Mathilde Riis Sørensen Danimarka 32.53
2011 Mathilde Riis Sørensen Danimarka 31.28
2012 Mathilde Riis Sørensen Danimarka 31.26
2013 Mathilde Riis Sørensen Danmark 31.45
2014 Ellen Olsson Skåre Swim Club 17.28
2015 Ellen Olsson Skåre Swim Club 33.33
2016 Åsa Annerstedt Falu SS 34.50
2017 Martina De Memme Italia 32.13

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Vansbrosimmet Vansbrosimmet Statistik, avläst 20 maj 2017