Vapa (Senicë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vapë
Fshat

Vapë (serbisht: Вапа/Vapa) është fshat në komunën e Senicës, Serbi.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ky vendbanim e ka marrë e mrin nga fjala shqipe Vapë - vapa.[1]

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të popullsisësë vitit 2002 ky vendbanim ka pasur 230 banorë . Popullsia në këtë vendbanim është mjaft e oshuar dhe arrinë mesatarisht 39.3 vjet.

Ky vendbanim ka popullsi të përzier me 53% popullsi boshnjake dhe të tjerët përbëjnë popullsinë serbe.

Popullsia ka shënuar rënje nga regjistrimi i vitit 1948 nga 513 banorë në 230 sa ka pasur në regjistrimin e fundit. Emigrim ka pasur sidomos të popullsisë bosnjake në drejtim të Sarajevës, Shkupit dhe për në Turqi.

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Dr. Ejup Mushoviq: Novi Pazar i okolina, faqe 90

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]