Varese

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Komuna e njohur për lultarinë Varese
  • Vizion fantastik! Në perëndim të diellit pamë shtatë liqenet. Besoni mua, ju mund të udhëtoni në të gjithë Francën dhe Gjermaninë, por kurrë nuk mund të provonë emocione të ngjashme.

(Stendali, Romë, Napoli dhe Firence)

  • Varese është një qytet në Itali prej 80.927 banorësh , kryeqyteti i provincës së Lombardias. Është komuna e tetë më e populluar e rajonit, dhe në bazë të krahinës, pas Busto Arsizio.
  • Emri karakteristik i qytetit "Kopshti" vjen nga parqet e shumta dhe kopshte që janë të vendosura në kuadër të komunës, kryesisht appurtenances vila mbijnë bimë të ndërtuara në mes të shekullit XVIII dhe në fillim të shekullit të njëzetë, e parë nga familjet fisnike dhe më shumë kohët e fundit nga përfaqësues industriale dhe të klasës së sipërme, me origjinë kryesisht në Milano. Varese është pjesë e Rajonit Nr 4 bujqësor - Kodrat Varese, të Parkut Rajonal Campo dei Fiori, dhe qytete të Rrjetit Strategjik të (RECs). Banorët e qytetit janë quajtur Varesini, ndërsa banorët e rrethina quhen Varesotti. Në mënyrë të ngjashme, pjesa më e madhe e territorit të krahinës përtej kufijve të qytetit quhet Varese.