Vasil Koçi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Vasil Koçi.JPG

Vasil Koçi fotograf dhe gazetar shqiptar. Ka botuar në vitin 1978 një album me ngjyra, të quajtur "Udhëtim nëpër Shqipëri". Autori përcjell një panoramë të mirëfilltë të kohës, fotografi artistike të cilat më së shumti janë shkrepur gjatë kohës kur ai ka realizuar reportazhe. Vasil Koçi ka shkruar artikuj për shtypin e kohës, vëllime të tëra me poezi, ka përkthyer kryevepra të letërsisë botërore. I është kushtuar poezisë, letërsisë për të rritur, por edhe asaj për fëmijë.